VALÈNCIA ISLÀMICA

L’altre dia estiguérem passejant pel centre de València i em va sorprendre veure restes arquitectònics de la València islàmica, al igual que passa a Còrdova o a Granada. En el Centre del Carme de Cultura Contemporània trobàrem part d’una estància de la vivenda islàmica i, a més, també varem veure restes de la muralla àrab en la plaça del Tossal.

Sabem que la ciutat islàmica és una societat introvertida i jerarquitzada, on la vida es feia dins de la vivenda.

Jorge visitant restes de la València islàmica

A principis del segle XI, València va passar a ser la capital de la Taifa de València i es va convertir en un gran centre de cultura àrab. No hi havien places ni edificis públics i els únics llocs comuns eren els banys, el soc i la mesquita; però avui no es conserva pràcticament res.

Jorge DLM