EL MUSEU DE LA SEDA

Aquest matí he anat amb la meua família al Museu de la Seda. Ens han explicat com va arribar la seda a València i a tota Europa. Va ser mitjançant dos espies de Constantinoble, perquè l’emperador volia conéixer el secret de la producció de la seda, ja que era un material molt preuat en aquella època.

Els espies es van disfressar de monjos i en el bastó que duien varen amagar els capolls i els cucs de seda. Després ens van explicar el procés per a fer la seda.

Primer s’havia d’anar a buscar els cucs; després, esperar que els cucs fessin el capoll i, una vegada terminat, se fiquen els capolls en aigua bullent per a matar la crisàlide. A continuació, se assequen els capolls i, u a u, es desfà el fil. Un capoll pot arrivar a mesurar de 800 a 1500 metres.  Finalment, es trenen els fils i es fa el fil de la seda tan preuat.

Als valencians els agradava vestir amb colors foscos fins que va arribar Felip V i va introduir els colors i altra forma de vestir. Els colors es treien de pigments naturals.

Carles